Hoe werkt de Dog WashOm honden bezitters te helpen met het schoonhouden van hun honden heeft iClean Carwash Technologies een innovatief wassysteem voor honden ontwikkeld. Het zelf-service honden was-systeem is ontworpen met inachtneming van zowel de behoeften van de hond als de eigenaar(es). De iClean Dogwash is een zelf-bedienings wassysteem met een cabine die de eigenaar helpt de vacht van zijn/haar hond gemakkelijk te reinigen voor een lage prijs en met zeer weinig moeite. Ieder component van de machine is zo ontworpen en heeft een specifieke taak om honden bezitters de nodige zorg te geven aan hun geliefde huisdier.

Door het buigen van de knieën of het hurken tijdens het wassen van de hond thuis, klagen veel mensen thuis vaak over knie- en of rugpijn.  Om deze klachten te voorkomen is de iClean Dog Wash zo ontworpen dat deze ergonomisch verantwoord is. De was tobbe is op een ideale hoogte geplaatst zo dat ieder persoon de hond zeer gemakkelijk kan wassen. Gedurende het gehele was proces staat de eigenaar(es) van de hond in een rechte positie zonder druk op de kniëen of rug.  De Dog Wash tobbe is voorzien van een coating met anti-slip materiaal. Hierdoor kan ook de hond het gehele was proces veilig staan zonder uit te glijden. 

Het belangrijkste onderdeel van de dog wash is natuurlijk de douche. Deze levert de juiste hoeveelheid water, die al opgewarmd is tot een comfortabele 38 graden. Dit is de ideale temperatuur om een hond mee te wassen. Wanneer je het programma 'Shampoo' selecteert wordt de shampoo automatisch gemixed met het water dat uit de douchekop stroomt. Hierdoor wordt de vacht extra grondig gereinigd. iClean gebruikt alleen een organische shampoo die speciaal ontwikkeld is voor honden. De douche is flexibel en hiermee kan de gebruiker ieder onderdeel van de hond goed bereiken. 

Na betaling kan de gebruiker een programma naar keuze kiezen op het touchscreen, zoals bijvoorbeeld  "Shampoo". Vervolgens kunt u de hond net als thuis rustig wassen. U betaalt voor de gebruikte tijd en kunt ieder moment tussen de verschillende programma's switchen. Voor de zorg van de hond kunnen de volgende programma's geselecteerd worden: 

1 - Shampoo

Werk dit met je hand door de vacht
Ongeveer 2-4 minuten.

2 - Spoel Water

Gebruik naar behoefte
Ongeveer 1-2 minuten.

3 - Conditioner

Voor een gezonde vacht
Ongeveer 1-2 minuten.

4 - Anti-Vlooien Shampoo

Spoel voor vlooien bestrijding
Ongeveer 30-60 seconden.

5 ​- Föhnen op lage stand

Droog de vacht van de hond 
Ongeveer 5 minuten

​6 - Föhnen op hoge stand

Blow Dry dogs coat. 
Ongeveer 5 minuten

7 ​- Disinfecteer de tobbe

Verwijder de hond uit de was tobbe en reinig deze
Ongeveer 30-60 seconden

8 ​- Pause/ Stop

Druk om het programma te stoppen, de tijd loopt wel door

Het gebruik is erg makkelijk


  1. Start door het plaatsen van de hond in het was gedeelte en lijn hem aan de speciale ketting.
  2. Verwijder de halsband en lijn.
  3. Betaal de startprijs met munten, tokens, biljetten, de NFC kaart of credit kaart. 
  4. Druk op de shampoo knop op het touchscreen. Pak de sproeikop en druk op de knop. Wees er zeker van dat de sproeikop niet op de hond gericht staat tijdens het aanzetten aangezien het water verwarmd is en even nodig heeft om de juiste temperatuur te bereiken.
  5. Wanneer het water hand warm is begin met het shampoo-en van de hond. Aangezien het water gemengd is met shampoo gaat sit vele malen sneller dan dat dit thuis gebeurt. 
  6. Wanneer u het gevoel heeft dat de hond voldoende shampoo heeft gehad, kunt u op de conditioner knop drukken en dit gedurende een minuut toepassen. 
  7. Druk hierna op de spoel knop en spoel de hond grondig af. Indien een vlooien shampoo gewenst is doe dit dan voor de conditioner. 
  8. Neem het droog mondstuk en druk op de knop op het  touchscreen. Als u een zenuwachtige hond heeft dan kunt u de hond met de lage föhn stand drogen. 
  9. Indien meer tijd benodigd is dan is er de mogelijkheid om extra geld toe te voegen in de 30 seconden na de was beurt. Er is ook een alarm dat afgaat vanaf 30 seconden tot en met het einde van de betaalde tijd. 

We spreken regelmatig met gebruikers van iedere dogwash en tot op heden hebben we nog geen enkele negatieve reactie ontvangen. Gebruikers zeggen zelf hoe makkelijk de dog wash te bedienen is en hoeveel hoofdpijn hun dit anders scheelt. Geen beschadigde badkuipen en badkamer vloeren, en geen nat huis meer. Het niet meer hoeven kiezen welke honden shampoo het beste is, en vooral niet meer in de tuin met de sproeier de hond achterna zitten, waarvan iedereen het er over eens is dat iedere hond daar een hekel aan heeft.